Joan XXIII estrena 12 llits d'UCI d'última generació

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest matí la nova Unitat de Cures Intensives de l'hospital Joan XXIII. És la primera fase de modernització d'aquesta zona i compta amb 12 llits amb tecnologia avançada. Es preveu que el 2025 l'UCI de Joan XXIII compti amb 34 boxs renovats.

A partir de la setmana vinent, l'Hospital Joan XXIII començarà a traslladar pacients crítics a la nova UCI. És la primera unitat del Servei de Medicina Intensiva del futur hospital. Tot està monitorat, amb panells a l'interior i fora. Incorpora aquesta grua per mobilitzar fàcilment els pacients i els boxs compten amb un tancament intel·ligent. Els envans de vidre es converteixen en opacs per guanyar intimitat.

Tant des de l'Hospital, com des del Departament de Salut s'ha destacat la importància d'introduir la intel·ligència artificial a la nova unitat, gràcies a la qual es podrà millorar l'assistència als pacients.

Aquesta primera fase de remodelació ha costat 5,8 milions d'euros. La Unitat de Cures Intensives es continuarà millorant progressivament fins al 2025, quan ja es disposarà de 34 llits equipats amb la tecnologia més moderna. El pròxim pas serà renovar l'espai d'estada dels familiars. Mentrestant, a l'exterior de l'hospital s'estan fent els treballs previs del nou Parc Sanitari Joan XXIII que hauria de ser una realitat cap al 2027.