Primers expedients a les parades del Mercat que no compleixen l'horari

Aviat farà un any de la inauguració del nou Mercat Central de Tarragona després d'anys d'obres de reforma. Una reobertura que va implicar canvis improtants com els nous horaris d'obertura, molt més amplis que abans. Alguns paradistes no els compleixen generant malestar entre els que si que decideixen obrir a les tardes. Finalment, l'Ajuntament s'ha decidit a actuar i a obrir expedients.

Nou pas de l'Ajuntament de Tarragona a través d'ESPIMSA, per sancionar als paradistes del nou Mercat central que no compleixen amb l'horari establert al reglament intern de l'equipament. Així, el Consell d’Administració d’Espimsa  ha acordat traslladar al consistori les actes d’inspecció d'aquestes parades, perquè s’apliquin les sancions corresponents, que podrien comportar imports entre els 750 i els 1500 euros. Un horari d’obertura que ha de cobrir sis dies a la setmana, de dilluns a dissabte matí i tarda, i que tot i que permet als paradistes tancar en determinades hores, sempre ha de mantenir un mínim del 60 per cent de parades obertes. Un fet que no es dona en algunes ocasions com els dissabtes a la tarda.

A l’ultima Comissió Negociadora entre paradistes i empresa, els primers van plantejar el seu malestar al veure com algunes parades compleixen els horaris  obrint els dissabtes per la tarda i que  d’altres no ho fan, ocasionant una imatge poc positiva i una merma en les vendes.

Un nou horari comercial respecte a l'anterior mercat provisional, especialment amb l'obertura del nou equipament a les tardes valorat molt positivament pel que fa a les vendes i l'acceptació dels clients tant pels paradistes com per l'empresa municipal de mercats