Tarragona enceta la temporada de diades castelleres

Tarragona ha encetat aquest cap de setmana la temporada castellera a les seves places i ho ha fet per partida triple. Els primers castells de l'any a la ciutat es van veure dissabte en una doble cita gairebé a la mateixa hora i amb només uns centenars de metres de diferència.

ELS XIQUETS COMENCEN AMB LA VELLA AL COSTAT

A la plaça del Rei els Xiquets de Tarragona encetaven la temporada descarregant ja d'entrada castells de set pisos. Així, els matalassers van descarregar els dos castells bàsics de set i hi van sumar a la segona ronda el 4d7 amb l'agulla.

A la mateixa diada, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va signar la tercera actuació de la temporada donant un pas més ajuntant els tres castells de la gamma alta de set descarregats enguany, el 3 i el 4d7 amb el pilar i el 5d7. Els Xiquets de Reus van completar l'actuació amb el 3d7 amb l'agulla com a castell més destacat.

ESTRENES I CASTELL DE VUIT AL PLA DE LA SEU

Mitja hora més tard, al Pla de la Seu es duia a terme la diada d'inici de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En aquesta, els cooperativistes signaven la clàssica de set amb el 3 i el 4d7 i el 2d6. Al seu costat també s'estrenava a plaça la Joves de Valls.

Els vermells ho van fer estrenant la figura de Pere Rico com a cap de colla i descarregant el 3 i el 4d7 i el 4d7 amb el pilar com a castell més destacat. La millor actuació, però, la van dur a terme uns inspirats Moixiganguers d'Igualada, que van tornar a descarregar per segon cop enguany el 4d8, al que van sumar el 2 i el 5d7.

LA JOVE COMENÇA A LA PLAÇA VERDAGUER

L'última cita castellera del cap de setmana a Tarragona va ser diumenge a la Plaça Verdaguer en l'inici de curs de la Jove de Tarragona. En aquesta els liles van estrenar curs amb el 4d7 amb l'agulla com a principal estructura descarregada, a la que van sumar el 3 i el 4d7. Els van acompanyar uns Xiquets del Serrallo que ja sumen tres actuacions enguany i que van portar a plaça castells de 6 amb el 3 i el 4d6 amb l'agulla com a castells més destacats.