Adeu al Carnaval

L'Antic Ajuntament ha estat l'indret escollit enguany per vetllar el fèretre del rei Carnestoltes i la Concubina de Tarragona. Durant tota la tarda, membres de la Colla la Bóta han rebut la visita de veïns i veïnes que volien acomiadar els protagonistes d'aquests darrers dies.

Ja entrada la nit, a la plaça de les Cols, es feia entrega a Llucifer del testament del rei. La darrera oportunitat per veure sencers el Ninot i la Ninota d'aquest carnaval.

En correfoc arribaven tots els participants per escoltar les darreres voluntats d'aquell qui ha governat la ciutat durant la darrera setmana.

I després de la lectura del testament, la imatge que indica que el carnaval s'acaba: la crema del Ninot, la Ninota i la Bóta. Seguidament, els grups i elements de foc de la ciutat cremaven tota la seva pólvora al bell mig de la plaça de la Font fins ben passades les deu del vespre.

Els vila-secans i vila-secanes també van voler acomiadar-se del seu rei Carnestoltes. El seguici mortuori va sortir des del jardí del Castell amb la txaranga local Band Tocats. Després de recórrer el centre de la vila, la comitiva va anunciar els premis de la rua d'aquest 2022 que, excepcionalment, es va repartir entre totes les comparses participants.

Durant el comiat del rei i la Concubina, també es va anunciar que la recaptació dels actes festius es destinarà a la comunitat ucraïnesa.

DDR Vila seca Carnestoltes 2

La capital de la Conca de Barberà també va dir adeu a tota una setmana de gresca des de la plaça Major de la vila. Allà s'hi va fer la lectura del testament del 44è Carnestoltes. També es van repartir els premis a comparses i carrosses participants en la rua, que enguany va arribar als 600  participants.

El Carnestoltes va acabar cremat al mig de la plaça Major i, tot seguit, els Dimonis de Montblanc van fer una encesa. El testament, com és habitual, va fer un repàs humorístic de l'actualitat local i nacional. 

El rei de la disbauxa també va cremar a l'Espluga de Francolí. Es va convertir en cendra tot just després de desvetllar els guanyadors d'aquest carnaval. Aquest any s'han repartit 2.000 euros en premis, entre els deu guardonats per comparses, balcons i façanes.

Com marca la tradició al municipi, durant l'acte es va sortejar qui serà el pròxim Carnestoltes. Després de la protocol·lària lectura del testament, s'ha posat punt final a la festa amb una escudellada popular.