L'avi del nadó desaparegut a Torreforta nega els maltractaments i abusos

Nous testimonis han declarat aquest dimarts en el judici contra la mare i l’àvia del nadó desaparegut a Torreforta el març del 2020.

Un dels moments més esperats per a la defensa era la declaració de l’avi del nadó. Tant la seva esposa com la filla van acusar-lo de maltractaments reiterats cap a tots els membres de la família i d’abusos sexuals. La por generada per aquesta figura hauria estat la que va conduir l’àvia de la criatura a abandonar-la hores després de néixer.

Tot i això, l’avi que s’ha acollit a la Llei d’Enjudiciament Criminal que l’eximeix de l’obligació de declarar com a testimoni per estret parentiu amb les acusades, ha negat qualsevol mena d'abús i diu no ser coneixedor dels fets jutjats.

Judici nado 2022 segona sessio

Pel que fa a la resta de testimonis, ha declarat una alumna del centre on estudiava la jove, que ha insistit en el fet que l’acusada va explicar els detalls dels cas a una amiga.

Seguidament, ha estat el torn del personal del CAP de Torreforta i de la clínica on va ser derivada la noia per avortar. Aquests declarants han deixat clar que volia interrompre l’embaràs i que a l’última visita que va fer a la clínica ja era massa tard per fer-ho.

L’últim tram de declaracions de la sessió ha estat el de diversos Mossos d’Esquadra participants en la investigació i la detenció. Aquests testimonis han explicat que es va procedir a l’arrest després de la declaració d’una companya de classe de la mare del nadó que feia referència a una conversa on tornava a reconèixer els fets.