Esquerra vol una Rambla més cuidada i la CUP canviar el nom de la Plaça del Rei per Plaça de la República

 El grup municipal d’Esquerra Republicana vol que el consistori tingui més cuidada la Rambla, consideren que un dels passejos més importants de la ciutat no pot estar en aquest estat. Per altra banda la CUP de Tarragona vol revisar el nomenclàtor de la ciutat i canviar el nom de la plaça del Rei per plaça de la República. Els dos grups presentaran les seves propostes en forma de moció el proper ple.

Esquerra demanarà una actuació urgent de petites actuacions a la Rambla nova de Tarragona. Els Republicans consideren que en tot el tram hi ha rajoles trancades, temes d’accessibilitat que no estant del tot ben arreglats o també els blocs de formigó, consideren que són antiestètics i que estan posats de qualsevol manera. A banda també critiquen que alguns desperfectes es tarden molt arreglar, com aquests bancs, que es van trancar el passat 27 de desembre a causa de la caiguda d’un arbre i avui els estaven arranjant. A banda en aquesta moció també demanaran la redacció d’un projecte urbanístic perquè tota la Rambla tingui el mateix tipus de paviment. Esquerra considera que la Rambla és la principal artèria de la ciutat i hauria d’estar ben cuidada.

Per la seva banda la CUP presentarà de forma conjunta amb Arran una moció que demana el canvi de nom de la Plaça del Rei per Plaça de la República.

En aquesta moció també es demanarà la revisió del nomenclàtor actual, per acabar de retirar els noms dels carrers que tenen relació amb el franquisme. Des de la formació també es vol canviar tots els noms monàrquics de la ciutat com l’Avinguda Maria Cristina o noms que consideren colonialistes com el carrer Méndez Núñez
Les dues mocions es debatran i votaran el ple d’aquest dijous.