El consens torna al ple de Tarragona

Després de mesos de plenaris marcats per la profunda discrepància entre govern i oposició, el consens ha tornat, com a mínim temporalment a l'Ajuntament de Tarragona. Així s'ha posat de manifest en l'aprovació del primer modificatiu de crèdit de l'exercici 2022, mecanisme ara mateix indispensable per a fer front a les obligacions econòmiques del consistori, amb els comptes prorrogats.

Els principals canvis de partides passen per tres eixos principals. El primer és de 3 milions i engloba conceptes com despeses bancàries o l'augment del sou dels treballadors municipals. El segon bloc fa referència a inversions com la remodelació del gimnàs de Sant Pere i Sant Pau o en àmbits com la seguretat. Finalment, hi ha 900.000 euros per a subvencions a entitats que s'ha introduït a través d'una esmena del PSC.

Des del govern han valorat el consens aconseguit i creuen que aquesta aprovació ha de marcar un punt d'inflexió en la manera de treballar a partir d'ara.

Una modificació que no ha comptat amb cap vot contrari, només les abstencions de Ciutadans, Comuns i no adscrits. Des del principal partit de l'oposició, el PSC, valoren l'acceptació de les seves propostes, però reclamen la baixa de partides com la dels Consells de Districtes.

EL CASC, OBLIGATORI PELS PATINETS

Un consens que també s'ha pogut veure en l'aprovació definitiva de l'ordenança general de convivència i ús dels espais públics, en matèria de trànsit, sobretot relativa a l'ús dels patinets a la ciutat.

Així, després que la setmana vinent es publiqui al Butlletí Oficial de la Província, serà obligatori l'ús del casc per a fer servir aquest tipus de vehicles. Des del govern creuen que aquesta nova norma facilitarà la convivència en la mobilitat de la ciutat.

Un plenari que també ha aprovat paer àmplia majoria la moció presentada per la plataforma SOS Costa Daurada que insta a la demolició de la Plataforma del Miracle i per a la creació d'un parc litoral en el mateix espai. El govern s'ha tornat a mostrar favorable a aquest enderroc, que han pressupostat al voltant dels 400.000 euros.