L'ampliació de l'Hospital Joan XXIII podria començar al febrer

Els primers treballs d'ampliació i modernització de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, que s'havien projectat per finals del 2021, podrien començar aquest febrer. És la data prevista per a l'inici de la Fase 1 que la Generalitat, a través d'Infraestructures, ja ha adjudicat per 6 milions d'euros. Serà la primera de les dues fases de transformació de l'hospital amb l'horitzó d'aconseguir un centre renovat per complet a finals del 2026.

Els treballs previs s'allargaran 11 mesos

De moment, s'ha adjudicat l'obra a l'empresa COMSA i, si no pateix cap entrebanc, en les pròximes dues setmanes es formalitzarà el contracte. Serà llavors quan es concretarà, definitivament, el calendari d'obres que es preveuen per 11 mesos. Es començarà a treballar així en la primera de les dues fases d'ampliació i modernització de l'hospital de referència a la demarcació. És un projecte a 5 anys vista xifrat en 170 milions d'euros d'inversió, al qual s'hi ha d'afegir una dotació addicional de 50 milions per la compra d'equipaments i material sanitari. 

PANTALLA CALENDARI

El primer que es farà aquest trimestre és l'obertura d'un nou accés rodat a urgències des del carrer Guillem Oliver, la construcció d'un heliport provisional i les prospeccions geotècniques. En paral·lel, també s'iniciarà el trasllat dels equipaments de les àrees afectades de l'edifici C, ja que és un dels primers punts on es treballarà per habilitar la nova connexió amb l'hospital.

Durant els pròxims mesos s'urbanitzaran els accessos als nous edificis i es començarà a treballar en les instal·lacions d'una part del futur edifici "CORE". El conjunt d'actuacions d'aquesta primera fase s'executaran de forma encadenada amb l'objectiu d'interferir el mínim possible en l'activitat assistencial, sobretot a urgències. 

El nou hospital podria ser una realitat el 2027

Per a la construcció de l'edifici principal del nou hospital ens hauríem de situar ja a principis de l'any vinent. Serà la segona i definitiva fase d'ampliació. Aquesta hauria d'acabar a finals del 2025. Tot i això, per veure funcionar el nou Hospital Joan XXIII al 100% haurem d'esperar un any més, segurament entre finals del 26 o inicis del 2027. Llavors, el centre haurà passat de 51.000 metres quadrats a 78.000. Gairebé el 70% de la superfície serà per als serveis assistencials i un 6% es destinarà a logística i administració.