Les croquetes, un producte gurmet que té dia internacional

És difícil rebutjar un plat estrella com les croquetes, la tapa reina dels bars i restaurants. Agrada a tothom, a petits i grans així que quasi mai falta en un àpat entre amics. Un aliment que va néixer de la cuina d'aprofitament i que s'ha convertit en un producte gurmet amb centenars de receptes diferents per a tots els paladars. Vegetarianes, amb carn o amb marisc.

Fins i tot s'ha creat el seu dia internacional, el 16 de gener, per rendir-li homenatge. Però quina és la clau de l'èxit? Els professionals diuen que és el bon producte i que cal utilitzar aliments de temporada i de proximitat.

En una de les parades del mercat central de Tarragona fa anys que n'elaboren. Ofereixen fins a cinquanta varietats diferents i ben originals. Això sí, les clàssiques sempre són les més demanades. Les croquetes de pernil ibèric o de pollastre.

Així doncs, què millor que menjar una bona croqueta artesana? Ara ja teniu l'excusa amb la instauració del seu dia oficial per celebrar-ho amb una bona recepta i, per descomptat, per assaborir aquests bunyols farcits tan deliciosos.