La militància dels comuns manté l'aposta per aprovar el pressupost de Tarragona

Després de dues setmanes d'impàs, l'aprovació del pressupost de Tarragona torna aquest dimecres a la primera línia política. Ho farà amb la reunió de les executives d'En Comú i de Podem, ara per ara, única opció del govern tarragoní per aprovar els comptes i no haver-los de prorrogar definitivament.

L'executiva dels comuns tornarà a viure la situació d'abans de festes, amb una gran part de la militància, encapçalada per un dels coordinadors locals, Antoni Peco, defensant el resultat de l'assemblea del passat 20 de desembre, en què es va posicionar clarament a favor d'aprovar els comptes.

DEFENSA D'UN SISTEMA DIFERENT DE NEGOCIACIÓ

Un posicionament, però, que no va ser seguit per la portaveu del grup municipal Carla Aguilar, que va votar en contra del pressupost en la comissió informativa prèvia a un ple de pressupostos que mai va arribar a realitzar-se. Ho va fer basant-se en la suma de vots entre les assemblees d'En Comú i de Podem i que, gràcies al no rotund d'aquests darrers, va resultar negatiu. Ara Peco defensa que la decisió final sorgeixi d'una negociació conjunta.

Així doncs, es torna a obrir un nou procés de negociació entre els dos partits que pot continuar dilatant una clarificació de la situació, cap a l'aprovació o la pròrroga del pressupost, fet que vol evitar el govern tarragoní.