El PSC ara diu no a la negociació

A l'equip de govern de Tarragona se li esgoten les vies per poder aprovar el pressupost, ni tan sols ja avançat el mes de generDesprés del ple fallit per debatre els comptes que s'havia de celebrar aquest dijous, l'executiu va decidir obrir la porta a negociar amb el PSC, però aquesta opció s'ha esvaït en menys de 48 hores.

Presumptes declaracions contràries

I és que tot i que els socialistes apuntaven aquest mateix dimarts que s'asseurien amb el govern per a negociar el que van qualificar de pacte de ciutat, una reunió de l'executiva local del partit ahir al vespre ho va fer canviar tot. En aquesta es va acordar que, en aquests moments, no es donen les condicions objectives, ni de respecte institucional necessaries per poder mantenir cap mena de reunió formal, ni en clau de ciutat.

El govern ho qualifica d'excusa

Una posició dels socialistes que ha agafat per sorpresa l'equip de govern. Des d'aquest es neguen les presumptes declaracions de cap membre de l'executiu contràries a la negociació i ho atribueixen a una falsa intenció de diàleg del PSC.

Els Comuns traslladen les converses per a després de festes

I els qui tampoc diuen tenir pressa per a tornar a asseure's amb el govern Ricomà són els Comuns. Després d'acordar tornar a una taula de negociació, ara, un cop desconvocat el ple de pressupostos, aposten per a traslladar aquesta trobada per a després de les dates nadalenques. És més, creuen que abans d'encarar aquest nou temps de diàleg, s'hauran de reunir les executives de Tarragona En Comú i de Podem per establir una nova estratègia negociadora. També manifesten que els acords als quals es puguin arribar s'hauran de tornar a debatre en una assemblea que, aquest cop sí, podria ser conjunta entre les dues formacions.

Tot i aquesta situació, des del govern continuen mostrant mà estesa als dos grups per a poder tirar endavant els comptes com abans millor.