L'ajuntament requereix assegurar la façana de l'Atlàntic per tornar a obrir el trànsit a la Rambla

La Rambla Nova segueix tallada a l'altura de Rovira i Virgili pel despreniment, ahir, d'un frament de cornisa de l'edific Atlàntic. No et tem per l'estructura d'aquet emblemàtic immoble, però si que es podrien produeix més despreniments. És per això que l'ajuntament ha requerit a la propietat que n'asseguri la façana abans de tornar a obrir el trànsit Ahir van resultar ferides lleus dues persones.

Aquesta és la imatge aquest dilluns a la Rambla Nova de Tarragona, trànsit tallat en un dels principals nusos viaris i peatonals de la ciutat, i persones aturant-se per interessar-se per l'estat de la façana de l'Edifici Atlàntic, després del despreniment ocorregut aquest diumenge a migdia.

Els fets van ocòrrer pocs minuts després de les 12 del migdia, quan part de la cornisa del tretzè pis d'aquest emblemàtic edifici, situat al número 103 de la Rambla Nova, es va precipitar al carrer, provocant ferides lleus a dues persones que en aquell moment passejaven per la zona, una de les quals va haver de ser traslladada a l'Hospital de Santa Tecla. Immediatament, diverses dotacions dels Bombres i la Guàrdia Urbana van acordonar la zona, un tancament al trànsit rodat i de persones que es mantindrà fins que es consideri garantida la seguretat.

L'arquitecte municipal va valorar aquest mateix diumenge la situació de l’edifici, considerant que no té danys estructurals, però sí que hi ha perill que es puguin produir més despreniments de la façana. En aquest snetit, l'ajuntament ha requerit a la propietat per a que asseguri la façana de possibles futurs despreniments, moment en que es tornbarà a obrir el trànsit.

L'edifici, construit l'any 1974, encara no té l'obligació de passar la Inspecció Tècnica d'Edificis, reservada a immobles amb una antiguitat de 45 anys

Pel que fa a la mobilitat, el tall de trànsit ha afectat a diverses línies d'autobús municipal, que han hagut de traslladar algunes de les parades dels voltants de la zona. També en alguns establiments. Un d'ells el Centre Mèdic Rambla Nova, situat en les plantes baixes de l'edifici, i que ha hagut de reprogramar la seva activitat de cara als propers dies.

Una entrada, la d'un carrer Rovira i Virgili tallat al trànsit, que serà també la que utilitzaran els veïns de l'edifici mentre durin els treballs a la zona.