50 anys del Club Vaixell recollits en un llibre

Traspuant alegria i felicitat des de l’escenari per contagiar una riuada d’emocions a la platea de l’auditori de la Diputació, on s’havia aplegat la família del Club Vaixell per celebrar 50 anys d’història. Un projecte inclusiu al servei de les persones amb diversitats que ara recull mig segle d’història en un llibre de Rosalia Ciuró que s’endinsa, en primera persona, dins la història i tasca de l’entitat.

'El Club Vaixell. 50 anys d’un llarg viatge', així es titula el llibre, que es va presentar en el marc de la festa commemorativa de l’efemèride, coincidint també amb la vigília de la celebració del dia internacional de les persones amb discapacitat. Proposa un viatge per la història de l’entitat que els presents a l’acte commemoratiu també van poder rememorar a través de les vivències de protagonistes de la mateixa.

Tot plegat en un acte que va posar en valor protagonistes i impulsors del projecte, que ha crescut amb els anys, i que van voler posar l’èmfasi en la importància dels monitors voluntaris.

Durant l’acte, igual que al llibre, es va destacar el paper de mossèn Joan Tomàs, qui l’any 1966 va engegar la creació del gran centre d’oci per a la inclusió de les persones amb diversitat en què s’ha convertit el Club Vaixell, que avui en dia encara participa de la vida tarragonina en diferents festes tradicionals i referents de la ciutat.