IQOXE pot reobrir les tres plantes aturades

Les tres plantes de derivats d'òxid d'etilè i d'òxid de propilè d'IQOXE poden tornar a operar. Així ho ha decidit el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, que ha aixecat la suspensió que estava vigent des de l'accident de l'empresa del 14 de gener del 2020

La decisió s’ha pres després de comprovar que les instal·lacions compleixen tota la normativa vigent en matèria de seguretat industrial i de verificar la implementació de mesures addicionals de seguretat.

Entre aquestes destaquen la bunquerització de la sala de control i la instal·lació de diferents sistemes que, en cas de detectar incidències, interrompen el procés productiu i activen, si cal, la refrigeració del reactor. Des del Departament també es recorda que aquests tres reactors funcionen amb una tecnologia diferent de la del reactor accidentat, ara ja desmantellat.

També s’ha requerit a l’empresa la reelaboració de l’Informe de Seguretat i del Dictamen de Seguretat, que són els documents que exigeix la normativa per autoritzar l’activitat dels establiments industrials químics de risc.

Tot i la reobertura d'aquestes plantes, es manté obert l’expedient informatiu per tal de determinar les causes de l’explosió de la planta de derivats de l’òxid d’etilè. L’expedient se seguirà instruint fins a disposar de tota la informació que es pugui recollir sobre l’accident.