Més de 1.000 alumnes participen en la Setmana de la Ciència

Alumnes de primària i secundària han pogut treballar en la construcció d’un prototip de cotxe que quan estigui enllestit es mourà amb hidrogen. És un dels 47 tallers que durant aquests dies s’han pogut realitzar a la Universitat Rovira i Virgili en el marc d’una nova edició de la Setmana de la Ciència. Enguany l’hidrogen n’ha estat el protagonista, un element que tindrà un paper clau en la transició energètica.

Més de 1.000 alumnes de 21 centres diferents dels Camp de Tarragona han participat d’aquestes jornades que tenen com a objectiu la divulgació científica, però també transmetre aquest ofici als més joves perquè després tinguin l’interès de dedicar-s’hi professionalment.

ciènciaurv

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) sempre té interès a participar-hi perquè el sector químic té un pes important en l’economia del territori i és fonamental transmetre tots aquests valors a les futures generacions.

I una vegada el taller s’ha acabat, els alumnes poden comprovar que allò que han fet i pot sembla ciència-ficció ja s’aplica i que existeix un cotxe com el que ells fa una estona han creat.