El govern tarragoní ajusta el pressupost a la realitat dels ingressos

168 milions d'euros per fer front a les despeses irrenunciables del consistori per al 2022. Fins a aquesta xifra arribarà el pressupost que presentarà al plenari el govern tarragoní abans d'acabar l'any.

Suposen un augment de 5 milions respecte a l'any passat, però el mateix govern reconeix que necessitaria 6 més per tirar endavant els comptes amb suficiència.

Una xifra que, diuen, haurien pogut aconseguir si s'haguessin pujat els impostos de l'IBI i la brossa i si hagués pogut comptar amb els ingressos previstos per la plusvàlua, que finalment seran tres milions menys dels vuit esperats en un inici.

APROVAT EL PRESSUPOST DE L'INSTITUT DE SERVEIS SOCIALS

Uns números que inclouran l'augment del pressupost de l'Institut Municipal de Serveis Socials de 600.000 euros, el que suposa un 5% més que l'any passat. Un pressupost que ha aprovat aquest mateix dimecres el Consell Rector de l'ens amb el vot favorable de tots els grups de govern i l'abstenció de tota l'oposició.

Des del govern defensen que, tot i la manca de recaptació prevista, l'assistència social és més necessària que mai.

LES INVERSIONS, A L'ESPERA

I pel que fa a les partides dedicades a inversions, aquestes hauran d'estar pendents de diversos factors per tirar-les endavant. Entre aquests, el romanent de tresoreria amb què es tanqui aquest 2021, i que esperen pugui tenir entre 4 i 5 milions d'euros destinats a l'efecte; també a l'arribada dels fons Next Generation i la demanda de crèdit extern necessari per fer-los possibles.

NOMÉS AMB ELS COMUNS, DE MOMENT

Per aconseguir que tant el pressupost com les següents modificacions del mateix puguin tirar endavant, el govern reconeix contactes estrets en les darreres setmanes amb En Comú Podem, de qui destaquen la predisposició a fer propostes que millorin els comptes.

En aquest sentit, a més de l'augment en la despesa en Serveis Socials que reclamaven els comuns, destaquen la inclusió en el pressupost d'altres aspectes com la millora de la il·luminació de la ciutat o l'aposta per les energies renovables als edificis municipals.