El consistori veu molt improbable l'enderroc de les graderies de l'amfiteatre

La imatge de públic assegut a les graderies de l'amfiteatre seguint un dels principals espectacles de Tarraco Viva no es repetirà a mitjà o llarg termini a causa de la manca de seguretat que presenta aquesta part del monument.

Tot i això, des del consistori tarragoní treballen amb la idea que no caldrà demolir les graderies reconstruïdes a mitjans del segle XX

Una posició de l'àrea de Patrimoni, però que ara està a expenses de conèixer els resultats de l'estudi encarregat ara fa una setmana que ha de determinar l'estat exacte d'aquesta graderia. Creuen que serà suficient amb un treball de reparació de les mateixes i que no calgui fer-les desaparèixer.

Un amfiteatre per al qual es vol disposar a mitjà termini d'un pla director que serveixi d'horitzó per a la seva conservació en un futur, tenien en compte aspectes com el pas de trens de mercaderies en gran volum pel seu costat amb l'entrada en servei del tercer fil.

EL FÒRUM DE LA COLÒNIA, PEL 2026

Una altra de les grans propostes que ara té damunt la taula el consistori en matèria de patrimoni és l'obertura i adequació al voltant del Fòrum de la Colònia. Un projecte per al qual es rebrà una subvenció de prop de dos milions d'euros procedents de l'Estat i que podria començar els treballs durant l'any vinent. Tot i això, es vol ser prudent pel que fa als terminis, ja que es tracta d'una subvenció plurianual i un projecte amb diverses intervencions urbanístiques associades.

DESCARTEN LA RETIRADA DEL TÍTOL

Per últim, des del consistori tornen a sortir al pas de les veus que alerten d'una possible pèrdua del títol de Patrimoni Mundial per la manca de conservació del patrimoni romà, ja que diuen no tenen cap comunicació ni alerta oficial en aquest sentit.