El Port de Tarragona és el quart estatal amb més tràfic

Tarragona puja fins a la quarta posició del rànquing de ports de l'Estat amb més tràfic. Ho fa després d'un octubre excel·lent en què s'han mogut més de 3 milions de tones.

Aquestes xifres confirmen la recuperació després de la pandèmia i ja es dona per fet que el balanç del 2021 serà molt semblant al d'un any normal.

Tarragona entra a formar part dels ports més importants de l'Estat, només per darrere d'Algesires, València i Barcelona. En els darrers mesos, el port tarragoní ha escalat dues posicions, millorant els resultats de Cartagena i Bilbao. Aquest octubre ha estat determinant perquè s'ha tancat amb uns moviments superiors als 3 milions de tones, un balanç que no es tenia des del març del 2019. Des de l'Autoritat Portuària es justifiquen aquests resultats per la diversificació dels tràfics que arriben a la Costa Daurada i a una recuperació més ràpida dels efectes de la pandèmia. Segons el president del Port, Josep Maria Cruset, això també evidencia el dinamisme del teixit empresarial del Camp de Tarragona. 

A tot això hi ajuda el fet que les instal·lacions de Tarragona tinguin més marge per créixer respecte a altres ports més saturats. També se salva en part de la saturació, a escala mundial, del tràfic de contenidors i la multiplicació dels costos en aquest àmbit. El motiu és que el moviment de contenidors no representa un alt percentatge de l'activitat a Tarragona. 

I el Port de Tarragona vaticina que enguany es podrà assolir la xifra de 30 milions de tones mogudes. Això situaria els tràfics molt a prop del 2019, que va ser un any de rècord, i ja per sobre dels 26,8 milions de l'any passat.