Restaurants i gimnasos veuen amb bons ulls el passaport Covid

En diversos gimnasos ja han col·locat cartells per informar els usuaris que, a partir de divendres, si la Justícia ho autoritza, hauran d’ensenyar el certificat Covid per poder accedir a les instal·lacions. Una norma que ha generat disparitat d’opinions.

El sector critica la manca de temps en què s’ha anunciat la mesura. Tot i això, petits gimnasos ho veu amb bons ulls i esperen que econòmicament no els afecti gaire.

En els bars i restaurants per poder entrar a l’interior també caldrà ensenyar el passaport Covid. Qui no s’hagi vacunat només podrà accedir a les terrasses. La majoria de clients els entusiasme la idea, alguns, però no tenen clar com aconseguir el document.

El certificat és gratuït i es pot descarregar a l’aplicació 'La meva salut' o demanar de manera presencial al CAP o al centre de vacunació. Des del sector de la restauració valoren positivament la mesura sempre hi quan no imposin restriccions de tancament, sobretot ara que s’acosten els sopars de Nadal.

A les residències de gent gran també s’haurà de presentar per fer visites. La valoració és positiva perquè ajudarà a protegir a les persones grans que viuen als centres.