La URV teixeix xarxes de cooperació amb universitats europees

Definir eines que permetin unificar i mancomunar recursos entre les diferents universitats implicades per crear un espai comú de recerca en xarxa. Aquest és el principal propòsit d’un projecte col·laboratiu nascut dins l’espai Aurora en què hi participa la URV.

La universitat tarragonina distribuirà 200.000 euros dels 2 milions que es destinaran al projecte internacional.

La implementació d’aquest projecte s’emmarca dins la voluntat del consorci Aurora, que durant el passat cap de setmana ha analitzat i estudiat a Tarragona quines serien les eines i estratègiques necessàries per garantir una nova generació europea de persones i investigadors capacitats per cooperar entre sí a nivell europeu.

Entre les conclusions, precisament, s’ha fixat la necessitat d’estandaritzar recursos, programes i disciplines per facilitar l’accés d’estudiants de procedència diversa als estudis a diferents universitats d’altres països.  

La URV és una de les nou universitats que han teixit complicitats en el marc de la xarxa Aurora. Un centenar de persones, entre estudiants, administratius i docents, han participat de les jornades que ha acollit la universitat tarragonina.