Tarragona podria deixar d'ingressar més de dos milions per la plusvàlua

El nou càlcul de l'impost de la plusvàlua pot reduir fins a un 30% les previsions d'ingressos a Tarragona en aquest concepte de cara a l'any vinent.

És l'estimació que es fa ara mateix des del govern tarragoní, un cop conegudes les conseqüències del Reial Decret dictat pel govern central mitjançant el qual s'adapta l'impost a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional.

Tot i que l'executiu encara està treballant per a conèixer la xifra exacta que podrà preveure a l'hora d'elaborar el nou pressupost, la rebaixa podria superar els dos milions d'euros, dels 8 previstos inicialment, el que suposava un augment del recaptat aquest 2021, que arribarà als 7 milions.

RECLAMEN COMPENSACIONS AL GOVERN CENTRAL

Per tot això, el principal partit de govern, Esquerra Republicana presentarà aquest divendres al ple una moció en què es demanarà al govern central que es compensi els consistoris, tant per aquesta possible pèrdua d'ingressos, com pels que es van perdre durant els 15 dies que l'impost va estar suspès per la sentència.

Uns més de dos milions d'euros que deixaria d'ingressar d'ajuntament que s'han de sumar als 2,6 que volia sumar el govern amb la pujada d'impostos que finalment va ser tombada pels grups de l'oposició.