Tarragona posa a prova l'aposta pel bus d'hidrogen

És un vehicle de prova que aquests dies estan experimentant els conductors de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona, però en només uns mesos podria ser una realitat en les línies regulars de la ciutat. Aquesta és la intenció de l'empresa de transports, que aquest dijous ha acollit a les seves instal·lacions una prova de la circulació i repostatge del vehicle.

Un repostatge que s'ha fet amb una hidrogeneradora mòbil que permet el subministrament d'entre 20 i 40 vehicles en només deu minuts cadascun i que els permet circular amb entre dos i tres dies d'autonomia, depèn de la pressió incorporada a l'autobús. Una opció, la de l'estació mòbil de repostatge que seria la fórmula escollida en una primera instància pel consistori tarragoní per un primer contingent de vehicles.

HIDROGEN QUILÒMETRE ZERO

La prova d'aquests dies s'ha dut a terme amb la participació de l'empresa de fabricació d'autobusos Solaris i la de combustibles Carburos Metálicos. Des d'aquesta darrera destaquen que la producció d'aquest combustible es basa en fonts totalment renovables i en el cas de Tarragona, de quilòmetre zero, ja que la transformació es duu a terme en les seves instal·lacions del polígon químic. Creuen que Tarragona pot esdevenir un centre estratègic de producció d'energia d'aquest tipus.

Ara l'Ajuntament de Tarragona treballa per a treure a licitació l'adquisició d'aquests nous vehicles ja de cara a l'any vinent, tot i que no detalla quin seria el nombre concret. Sí que es posen com a objectiu que en la propera dècada tota la flota tarragonina sigui d'aquestes característiques.