El nombre de persones sense sostre augmenta un 10% a Tarragona

Darreres indicacions als voluntaris que durant la nit de dimarts a dimecres recorreran els carrers del centre de Tarragona per conèixer la xifra de persones que dormen al carrer.

Són una part dels 127 voluntaris que durant gairebé quatre hores han trobat un total de 77 persones afectades pel fenomen del sensellarisme. Es tracta d'un lleuger augment respecte al darrer recompte, dut a terme l'any 2019, quan es van identificar fins a 70 persones en aquesta situació.

Entre aquestes, 58 s'han trobat dormint al carrer i 19 en un recurs d'allotjament temporal. Entre els afectats, la gran majoria són homes, gairebé un 90%. Unes dades que permetran els Serveis Socials del consistori tenir una fotografia actualitzada de la situació i actuar en conseqüència.

RECLAMACIÓ A LA GENERALITAT

Tot i això, des de l'Ajuntament tornen a advertir que és una tasca que els ens locals no poden fer sols i tornen a reclamar a la Generalitat que adapti el contracte programa a aquesta problemàtica.

Un operatiu que es va dur a terme sense cap incidència i amb el suport tant de la Guàrdia Urbana com de Protecció Civil i la Creu Roja.