D'aquí va sorgir Carles Coll

El Club Natació Tàrraco va formar Carles Coll, sensació de l'Europeu de Piscina Curta amb dos sisens llocs tot i tenir tan sols 20 anys. Hem parlat amb els seus antics tècnics, que el qualifiquen de major talent de l'actualitat.

El vam seguir des de la distància, a Kazan, i no el tenim a mà la resta del curs perquè es forma acadèmicament i esportiva a Virgínia, Estats Units. Però Carles Coll és ja una de les realitats més potents de l'esport de la demarcació.

I tot va començar aquí, al Natació Tàrraco, quan tan sols tenia 5 anys i fins fa dues temporades. En aquestes piscines s'exerciten prop d'un centenar de nois i noies de totes les edats; ara disposen d'un mirall perfecte, pel seu recorregut esportiu i per la seva maduresa mental tot i tenir només 20 anys. Coll va ser sisè a la final dels 100 i els 200 estils, a més de semifinalista a 50 lliures i 200 braça, entre altres registres destacables a l'Europeu de piscina curta.

Coll ja ha tornat als Estats Units on aquesta setmana competirà en un torneig universitari. Pertany al Natació Sabadell després d'evolucionar, també, al CAR de Sant Cugat. No n'hi ha cap altre com el Carles, ara per ara, en l'àmbit estatal.

El treball de tota una vida i la genètica perquè el pare del noi va ser recordman d'Espanya dels 100 lliures. Carles Coll tornarà a casa uns dies al desembre per continuar amb un calendari on destaca el Campionat d'Espanya absolut, pas previ per assolir plaça al Mundial de piscina llarga, a l'estiu.

Fotos: RFEN