El Museu Bíblic impulsa un centre d'interpretació de la Setmana Santa de Tarragona


Elements vinculats a la Setmana Santa presideixen i decoren la sala d’actes del Museu Bíblic Tarraconense, ara reconvertida en un centre d’interpretació d’aquesta expressió cultural i religiosa fortament arrelada a Tarragona. La idea és aprofitar aquest espai de nova creació com a punt de partida d’una ruta que connecti les diferents esglésies de Tarragona on les associacions de la Setmana Santa guarden els seus misteris.

El projecte l’impulsen el Museu Bíblic i l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, i es concep com un museu atomitzat que contextualitzi la Setmana Santa tarragonina, i que desplaça la idea de crear un museu específic.

L’espai de Setmana Santa que s’inaugura al Museu Bíblic consta d’un audiovisual que explica el sentit bíblic, cultural i social d’aquesta expressió religiosa; un conjunt de fotografies, cartells i postals històriques, i una col·lecció de miniatures dels passos tarragonins. Servirà per contextualitzar una visita a la qual s’espera poder incorporar l’església de Sant Agustí al gener i la resta d’espais pels volts de la Setmana Santa que ve.

El projecte preveu promoure una ruta guiada per a turistes, però també impulsar tallers pedagògics i divulgatius adreçats al món acadèmic.