Castells de vuit per tancar temporada a Tarragona

 

La Plaça de la Font va viure una diada estranya, pel que fa al calendari i també pel que fa a la qualitat dels castells a aquestes alçades. Una actuació que va servir a castellers i públic tarragonins per a retrobar-se en el seu espai principal i per a escalfar motors per a una temporada vinent que esperen sigui ja plenament normal.

CASTELLS DE VUIT DE XIQUETS I JOVE

A nivell casteller, els castells de vuit dels Xiquets primer amb el 3d8 i de la Jove després amb un 4d8 del que van haver de desmuntar un intent previ, van ser les estructures més destacades pel que suposa per les dues colles igualar-se amb el nivell que ja han ofert altres agrupacions arreu del país.

Els matalassers van acabar signant la millor actuació tornant a descarregar aquest curs el 2d7 i tancant diada amb el 4d7 amb l'agulla. La Jove per la seva banda va tornar a mostrar la seva confiança en l'estructura de 5 amb el 5d7 i després de l'ensurt del castell de vuit va optar per tancar actuació amb el 4d7 amb l'agulla.

NERVIS A SANT PERE I SANT PAU I SERRALLO

Una diada que va tornar a estar marcada pels nervis dels pisos alts de totes les colles, molts ells debutants a la Plaça de la Font. Això va passar factura tant als Castellers de Sant Pere i Sant Pau com als Xiquets del Serrallo.

Els cooperativistes van començar bé tornant a descarregar el 5d7, però van veure com l'estrena del dia, el 3d7 amb l'agulla, quedava en carregat a la sortida del pilar. Van tancar l'actuació amb el 3d7.

Al seu costat, els Xiquets del Serrallo van quedar a mitges en el seu salt als castells de 7, veient com el 4d7 de la primera ronda quedava en carregat. Així van optar per tancar amb el 4d6 i l'estrena del 5d6 una actuació que a les dues colles serveix per a continuar rodant estructures de cara al curs vinent.

Unes colles que no actuaran més aquesta temporada però que no aturaran el alguns casos els assajos com en una aturada d'hivern normal, amb la trobada de colles de les Decennals i l'inici d'una temporada ja normal en l'horitzó