El primer esborrany del nou POUM, a la primavera

Un any després de conèixer la sentència que anul·lava el Pla d'Ordenació Urbanística vigent, Tarragona ha començat aquest dijous el camí per confeccionar-ne un de nou.

Ho fa el dia després de l'aprovació inicial per part de la Generalitat de les normes subsidiàries que han de regir l'urbanisme de la ciutat en els propers anys i que han de servir de base per a la confecció del nou text.

La primera fase d'elaboració del nou pla general ha començat amb la primera sessió de la comissió monogràfica per al nou POUM, que compta amb la presència de tots els grups municipals i dels tècnics d'Urbanisme del consistori. En aquesta, el govern ha exposat quines creu que han de ser les bases del nou planejament.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Una primera fase de redacció que espera poder portar al plenari un primer esborrany del text la primavera vinent. Serà en aquest moment quan comenci el procés de participació ciutadana que ha d'acabar de reforçar un text que es vol pugui comptar amb les aportacions de tota la ciutat.

MÍNIM QUATRE ANYS DE CAMÍ

Tot en un procés amb què l'actual govern espera poder tenir una primera proposta a elevar a la Generalitat abans d'acabar aquest mandat. Aquest seria el primer tram d'un procés que haurà de rematar el següent govern municipal i que es podria allargar, com a mínim, quatre anys des d'avui.