El Moll de Balears ja està en marxa

Aquest divendres el Port de Tarragona ha escrit una nova pàgina de la seva història. Continua guanyant terreny al mar i ho ha fet amb la construcció del Moll de Balears que permetrà que arribin més creuers a la ciutat i que puguin ser de grans dimensions.

El creuer Europa ha estat el primer a estrenar el nou Moll de Balears. A partir d'ara, els passatgers que arribin a Tarragona ho faran en aquesta àrea de 4 hectàrees i que compta amb una línia d'atracada de 700 metres. Això permet, per un costat, augmentar l'operativa de creuers perquè hi poden fer escala diverses embarcacions de forma simultània i, a més, donar entrada als creuers més grans del món.

S'espera recuperar les xifres prepandèmia el 2023

web port balears inauguracio

El Port millora, doncs, les seves prestacions ara que el sector comença a reactivar-se de l'aturada per la pandèmia. L'objectiu és superar el 2023 el rècord de 128.000 passatgers anuals del 2019.

La inauguració s'ha fet amb la presència d'un gran nombre d'autoritats territorials i del país i s'ha incidit en la importància de les instal·lacions en el desenvolupament econòmic del Camp de Tarragona. 

El nou moll ha estat el resultat d'un any i mig d'obres i d'una inversió de 30 milions d'euros. Ara queda pendent la construcció de la nova terminal que ha sortit a licitació. L'empresa que guanyi el concurs per a la gestió de l'operativa de creuers haurà de construir l'edifici. La nova terminal estarà en funcionament a partir del març del 2022, que és quan començarà la temporada de creuers.