S.O.S econòmic de l'Ajuntament de Tarragona

800.000 euros. Aquesta és la xifra que ara mateix disposa l'Ajuntament de Tarragona per cobrir serveis i despeses no compromeses l'any vinent. Una quantitat que queda molt lluny dels 12 milions que el govern municipal calcula que necessitaria per no haver de fer retallades.

Diuen que s'ha arribat a aquesta situació per l'eliminació de l'impost de la plusvàlua per part del Tribunal Constitucional, que deixa un forat en els ingressos de 8 milions. 

La supressió d'ingressos de la plusvàlua se suma, segons l'executiu, a la inflació prevista i als compromisos crediticis adquirits al llarg dels darrers anys. 

CRIDA A APROVAR LA PUJADA D'IMPOSTOS

Una situació que, diuen, es podria veure mitigada si el proper dimarts s'aprova en ple extraordinari la pujada d'impostos proposada pel govern. Això significaria un augment d'ingressos de 2,6 milions d'euros i permetria afrontar, com a mínim, l'inici d'any, a l'espera de conèixer com compensarà l'Estat als ens locals la pèrdua de la plusvàlua.

És per això que fan una crida al govern central a pronunciar-se ràpidament, però sobretot als grups municipals de l'oposició a donar llum verda a l'augment de l'IBI i la brossa davant una situació tant greu

SERVEIS I ACTIVITATS EN PERILL

Una posició que han defensat, un per un, tots els grups que formen part del govern. Tots ells han fet, també, un repàs de possibles serveis i activitats que podrien veure's compromesos. Entre aquests, aspectes tant diferenciats com el Servei d'Atenció Domiciliària, les subvencions a entitats o l'obtenció dels fons Next Generation, entre altres.