El Port Esportiu es reformarà per complet abans del 2025

El Reial Club Nàutic ha rebut la pròrroga de la concessió per 12 anys més i això li permet tirar endavant un pla d'inversions per valor de 4,5 milions d'euros. Amb la transformació, la institució vol deixar enrere la degradació dels darrers anys i rellançar les instal·lacions. D'entrada, ho afronten amb alguns brots verds, com l'arribada d'alguns nous negocis que estan revifant l'activitat. 

L'activitat revifa gràcies a l'obertura de nous locals

Es vol passar pàgina definitivament a l'etapa de l'oci nocturn per atreure el públic familiar i obrir-se a la ciutat. Des del Nàutic expliquen que es vol aprofitar l'auge de persones que practiquen esport en l'entorn del port perquè també facin ús de les instal·lacions del Port Esportiu. Així, els espais es llogaran a negocis de restauració o, per exemple, d'activitats relacionades amb la mar. 

Per posar-se al dia, el Reial Club Nàutic executarà la remodelació integral en tres fases d'actuacions.  La primera ja està encarrilada i ha consistit en la renovació dels molls, les torretes i els serveis d'aigua i llum. Fins al 2023 es continuarà amb la segona fase que passa per la distribució dels espais. Es canviarà de lloc la benzinera i el varador del port. També es reorganitzarà el moll central i la zona d'aparcaments i terrasses. La tercera fase es desenvoluparà a partir del 2024 i es preveu que sigui una realitat de cara al 2025. 

Les concessions dels locals acaben el 2024

web port

La resta d'actuacions hauran d'esperar al 2024 que és quan acaba la concessió dels locals. N'hi ha 49, la meitat d'ells ocupats. Després de la reforma n'hi haurà menys perquè desapareixerà una franja d'establiments que passarà a ser una zona oberta i d'aparcaments.