Els comuns se sumen a la negativa a les ordenances

Nou gir de guió en la política tarragonina. Si ahir En Comú Podem facilitava l'aprovació de la proposta de pujada d'impostos impulsada pel govern en la Comissió d'Hisenda per al seu debat al plenari, avui la formació encapçalada per Carla Aguilar ha tancat la porta a què tirin endavant.

Així, Aguilar ha fet públic en una compareixença urgent davant dels mitjans que en el ple del proper dimarts votaran en contra de l'augment de l'IBI i la taxa de la Brossa, ja que creuen que ara no és moment d'apujar impostos, sinó de beneficiar l'economia de les famílies amb més bonificacions i ajudes socials.

DEMANEN UTILITZAR EL ROMANENT

Uns comuns que plantegen com a alternativa per a mitigar l'augment de la despesa en els propers pressupostos la utilització del romanent de tresoreria que es generi de cara a l'any vinent.

Una posició, tant la de la negativa a augmentar la despesa de les famílies com la de la utilització del romanent, calcada a la que només una hora abans s'havia proposat des del PSC. Els socialistes creuen que la disposició extraordinària del romanent actual s'ha d'aprofitar.

LA NEGOCIACIÓ DELS PRESSUPOSTOS, A L'AIRE

Una negativa dels comuns que ara deixa en suspens la possible aprovació del pressupost per a l'any vinent. De moment diuen que no afectarà una possible negociació pels comptes que diuen encara no ha començat amb el govern.

Avui han tornat a recordar algunes de les seves propostes com l'augment d'un 20 per cent de la despesa social i n'han posat damunt de la taula d'altres com l'augment de les energies renovables o la creació d'un dentista públic entre d'altres.