Gala Premi Mañe i Flaquer Nov 2021

Pujar impostos a Tarragona, en mans de l'oposició

El govern de Tarragona vol apujar impostos l'any vinent, però no és segur que ho pugui dur a terme. La negativa de tota l'oposició pot deixar sense efecte la intenció d'augmentar tant l'IBI com la taxa d'escombraries.

Un augment que arribaria al 4 per cent en el cas de l'IBI i gairebé al 5 per cent per la brossa. Des de l'equip de govern s'argumenta que és necessari per fer front a l'augment de despesa, que serà molt important l'any vinent. I posa com a exemples, la pujada dels salaris previstos a causa de l'elevada inflació, el dels costos de subministraments o l'acabament de les ajudes per la pandèmia.

EL PSC S'HI OPOSA

La proposta tindrà molt difícil la seva aprovació en el ple extraordinari previst per divendres vinent. Des del principal partit de l'oposició, el PSC, creuen que la pujada és injustificable, ja que diuen que l'aportació de l'Estat creixerà i ara sí que es pot fer servir el romanent de tresoreria.

PENDENTS DELS COMUNS

Aquesta negativa del PSC també la subscriuen Ciutadans, el Partit Popular i els regidors no adscrits. La clau la tornarà a tenir En Comú Podem que, de moment, diuen que estan estudiant la proposta i com es justifica amb els pressupostos previstos per l'any vinent.