La restauració vol flexibilitzar els ERTO

El sector de l’hostaleria demana poder flexibilitzar i allargar els expedients de regulació temporal d’ocupació aplicats durant la pandèmia mentre ho considerin necessari. Argumenten que la recuperació posterior a la COVID encara va lenta i que necessiten temps. Adverteixen que un 20% dels negocis de restauració no tornaran a obrir i que ara mateix la caixa està buida. Per això creuen que la recuperació passa per mesures com aquesta.

Aquesta és una de les principals propostes presentades a la trobada que representants del gremi d’hostalers i restauració de les quatre demarcacions catalanes han fet a Tarragona i en què també hi ha participat la presidenta de PIMEC Turisme i la directora general de Turisme de la Generalitat Marta Domènech.

Aquesta última ha anunciat una campanya de bons de vacances per valor 1,5 milions d’euros per promoure el turisme fora de temporada. En aquest sentit, des del sector s’ha demanat que aquesta es concentri especialment les setmanes prèvies a Setmana Santa, fet que permetria avançar i allargar la temporada habitual de turisme.

La taula rodona per analitzar l’evolució del sector es reunirà periòdicament cada any i servirà de connexió entre els agents del sector i l’administració.