"Ousmane no té límits"

El cap de setmana passat va signar un rendiment apoteòsic. 24 punts i 5 rebots d'Ousmane Ndour. Hem parlat amb els tècnics que millor el coneixen. I atenció perquè Pep Garcia, que el va dirigir al cadet blau, afirma que el noi no té límits.

Que un nen lideri un partit sènior no és normal. Menys quan encara s'està adaptant a un nou país i un nou contexts perquè fa tan sols un any que viu a Tarragona, destí del senegalès Ousmane Ndour. Allunyat de la seva família, estudia a les Dominiques, viu a la residència Sant Jordi i té com a tutor legal el mateix president del CBT, Jacint Rodríguez.

El primer cop que el vam gravar a la tele, durant la prèvia del Campionat d'Espanya cadet i a les ordres d'un Pep Garcia que parla meravelles d'ell a la pista i fora d'ella. 2.08 d'alçada l'últim cop que el van mesurar i capaç de conduir la pilota de punta a punta.

DDR PI Resum bàsquet

L'arriscada aposta del CBT per Ousmane incrementa el grau d'exigència de la resta del planter: entrenar amb un dels millors et porta a nivells insospitats. Però ara ja és "gran", tot i que compatibilitza els partits del sènior amb els del júnior. La lesió d'Orion contra el Martinenc va disparar els minuts a pista del nen, que va assumir el pes del joc per signar la victòria davant un Serrallo sorprès i encantat.

Ousmane no atèn la premsa perquè creu el club que la millor manera de cuidar-lo és exposar-lo poc. Ara bé, s'està guanyant més minuts a pista i Berni afrontarà un beneït problema: gestionar preferències entre joves i no tan joves. Un entrenador a qui no li tremola el pols a l'hora de donar l'alternativa al planter.

Just després dels 24 punts i 5 rebots de dissabte a l'EBA, Ousmane en va aconseguir 25 més amb el júnior. El 19 de desembre complirà 16 anys.

Foto: EA3BCB