Crítiques del sindicat majoritari pel col·lapse d'urgències a l'Hospital Joan XXIII

L’any nou ha començat amb queixes sindicals a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. El sindicat majoritari, CGT, assegura que el centre no s’ha preparat bé per fer front al fort episodi de grip d’aquest hivern. Denuncien que el 80% dels dies d’aquest Nadal el servei d’urgències ha estat saturat i en culpen, a banda de la manca de personal, també al nou sistema de gestió informàtic, que ha comportat problemes de coordinació.

El sindicat CGT porta recollides més d’un centenar de signatures, un deu per cent de la plantilla que treballa a l’hospital Joan XXIII, reclamant entre altres punts una millora de la coordinació en la gestió dels torns. Asseguren que la implementació del nou programa informàtic de gestió del centre ha comportat problemes organitzatius que han agreujat la problemàtica de saturació del servei d’urgències, coincidint amb el punt àlgid de la grip, que durant aquest Nadal ha comportat la congestió del servei en el 80% dels dies, segons ha denunciat el sindicat.

Pels sindicalistes, la solució passa per un increment de la plantilla que permeti el servei d’urgències estar preparat en tot moment per atendre episodis d’emergència com el brot de grip d’aquest hivern. Demanen l'ampliació d'un dels torns de 12 a 24 hores, més enfermers i metges i  la presència de dos auxiliars administratius a tots els torns i que el servei de radiologia el cap de setmana i a les nits el cobreixin quatre tècnics, no dos com l’actualitat. Personal a banda, també adverteixen que s’han trobat curts de material sanitari per fer front a les necessitats generades durant aquest Nadal.