Aquella final CH Vila-seca - Igualada a Reus

Primavera del 2018 i el CH Vila-seca fa possible un petit miracle, imposar-se al segon equip de l'Igualada per garantir la salvació a Nacional Catalana. Meritori perquè ho va aconseguir en una pista neutral, la del Reus Deportiu, i contra un oponent, cuer, reforçat amb jugadors de la plantilla d'OK Lliga, aprofitant-se d'un sistema competitiu que ofereix segones oportunitats als qui no han fet la feina la resta de la temporada. Efectius inèdits a la categoria que apareixien en escena en el moment més transcendental.

L'eliminatòria va obrir-se a casa i amb un 5-3 favorable als vila-secans, però el jove Igualada va empatar la final a Les Comes, amb pròrroga polèmica arbitral i enrenou a passadissos. Sobre el paper, amb el pavelló municipal ocupat i el rival reforçat, els grocs tenien un problema enorme.

L'Igualada va canviar horaris per baixar efectius de la plantilla d'OK Lliga i el CH Vila-seca va "contraatatacar"  intentant reconduir el partit cap al poble. No va ser possible, però van guanyar 2-1 amb TAC12 retransmetent el desenllaç en directe i des del Baix Camp.

És la tornada dels barcelonins a la màxima divisió de l'hoquei de Catalunya, d'on no s'ha mogut el CH Vila-seca ara entrenat per Juanjo Matilla, que suma dos punts les dues primeres jornades de fase regular.