50 anys d’Òmnium Tarragonès a través d’un documental

Òmnium Tarragonès ha volgut fer un reconeixement i agraïment a l’equip humà i la tasca desenvolupada al llarg dels 50 anys de l’entitat a través d’un documental. La producció audiovisual, que es podrà veure per TAC12 dimarts (20 i 22 hores), s’ha presentat al Teatre Tarragona en el marc de la programació commemorativa de la Segona República.

El documental ofereix un recorregut de la trajectòria a través d’una vintena d’entrevistes a diverses persones destacades de l’entitat com els socis fundadors o els expresidents de l’associació.

A l’acte de presentació, la presidenta de l’entitat al Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha destacat l’èxit col·lectiu i la consolidació d’aquesta com a referent en la defensa de la llengua, la cultura i el país. De fet, actualment ja compten amb quasi 5.000 socis.

Com a reptes de futur, Òmnium Tarragonès remarca la necessitat de treballar per la cohesió del país i per seguir defensant els drets i les llibertats i una cultura democràtica. També aposten per reprendre la consciència lingüística.