L'alcalde mira Aguilar per aprovar pressupostos, però veu inassumible el que li demana

Tarragona tindrà nous pressupostos per al 2022. El govern necessita un vot per aprovar-los, però no es planteja cap altre escenari i descarta prorrogar els comptes. Per tant, Esquerra, Junts, la CUP i Herman Pinedo estan obligats a negociar amb l'oposició. 

L'opció més raonable és aconseguir el vot de Carla Aguilar, excompanya de govern. En Comú Podem, però hi posa condicions. Reclama un augment d'un 20% de la despesa social i un pla de xoc de reconstrucció social. A més, el partit ha iniciat converses amb la militància per recollir altres propostes.

L'alcalde de Tarragona ja ha respost en una entrevista al Saló de Plens de TAC12. "Ho veig molt difícil", diu Ricomà que, alhora, s'emplaça a seure per parlar-ne tranquil·lament amb Aguilar i veure en quines partides volen incrementar la despesa, encara que un 20% li sembla molt. 

Els socialistes volen veure ja la proposta del govern

Uns i altres encara no han parlat. Tampoc en saben res la resta de partits del consistori. Ciutadans i el PSC deixen la porta oberta a negociar, encara que asseguren que el govern ja va tard. La portaveu dels socialistes, Sandra Ramos, demana, com a mínim, poder veure la proposta dels comptes amb el temps suficient per poder plantejar idees. 

Els socialistes veurien bé uns pressupostos on s'apostés per plans d'ocupació, serveis socials i l'ajut als sectors que ho han passat malament per la pandèmia. Al seu temps, el PP gairebé que es descarta de les converses perquè qualifica els comptes com els pressupostos de la CUP.