El Retaule de Santa Tecla s'escenifica davant el frontal que l'inspira

La representació plàstica i al·legòrica del retaule de Sant Tecla ha pres enguany una nova dimensió. Coincidint amb el 30è aniversari de l’estrena d’aquest espectacle inspirat en les moixigangues, l’escenari ha canviat d’emplaçament. S’ha traslladat a l’altar de la Catedral, per incloure, de fons, dins l’escenografia, el retaule físic esculpit per Pere Johan al segle XV, que inspira la representació al·legòrica.

L’escenografia dissenyada l’any 1991 per Jaume Guasch Pujolar es manté intacte. En ella les imatges esculpides al retaule prenen vida amb un espectacle visual, mut i comunicador que beu de les arrels teatrals medievals. Una al·legoria que repassa la vida de la patrona de Tarragona que cada 20 de setembre es recrea gràcies a l’esforç de l’esbart Santa Tecla.

En una mitja hora d’espectacle visual els dansaires recreen vuit escenes de la llegenda hagiogràfica de Santa Tecla. Ho fan acompanyats de música en directe, enguany, interpretada per la cobla la Principal de la Bisbal.

Les figures recreen entre altres, el baptisme, el judici i els dos martiris de Santa Tecla per tancar l’espectacle amb el punt àlgid de la glorificació.