Tarragona repensarà el model de servei de la brossa

L'Ajuntament de Tarragona vol aprofitar l'expiració, el 2023, del contracte de la brossa signat amb l'empresa Fomento de Construcciones i Contratas per replantejar el servei. El nou contracte es podria licitar durant el primer semestre de l'any que ve.

Fa temps que l'equip de tècnics del consistori està duent a terme una diagnosi dels problemes del servei actual. En aquesta línia, la regidoria de Neteja obre un procés de consulta participativa entre veïns, actors econòmics, centres educatius o hospitals de la ciutat.

El pla del govern passa per quatre accions participatives que es desenvoluparan durant aquesta tardor. Així doncs, els ciutadans podran respondre a una enquesta en línia o presencialment o a un dels 24 punts informatius que l'Ajuntament obrirà per tot Tarragona del 5 d'octubre fins al 8 de novembre.

BROSSA 21 SETEMBRE

També hi haurà accions participatives presencials i virtuals, així com rutes amb de tècnics i educadors amb veïns de la ciutat per detectar els punts forts i febles del servei de neteja.

El canvi de model també ha de servir per instaurar una taxa de recollida de brossa més justa i equitativa i per reforçar el servei a l'estiu. També es pretén reestructurar-ne el cost, que s'eleva fins als 20 milions d'euros anuals.

Des de la regidoria es descarta la internalització global del servei de neteja i recollida de brossa, ja costaria uns 30 milions d'euros a les arques de l'Ajuntament. Tanmateix, es preveu que la corporació assumeix algunes partides fins ara externalitzades.