L'Ajuntament carrega contra el tancament dels bars de la Plaça de la Font

Descontentament i indignació a l'Ajuntament de Tarragona després de la imatge que va deixar aquest diumenge la Plaça de la Font, amb tots els bars tancats coincidint amb la passada del Seguici Petit de la ciutat.

Una decisió dels bars i restaurants de la plaça que es va conèixer per sorpresa ahir mateix i que va obligar el consistori a prendre mesures com la instal·lació d'un punt d'hidratació al centre de la plaça i de lavabos químics o la flexibilització de l'entrada de menjar i beguda a l'espai, en principi no permesa.

DEMANDES DELS RESTAURADORS RECOLLIDES PER L'AJUNTAMENT

Aquesta darrera era una de les mesures demanades pels bars en la reunió duta a terme el passat 9 de setembre, quan el consistori va voler escoltar la seva opinió abans de redactar el polèmic ban municipal que ara rebutgen els restauradors. En aquest també es recollien mesures com permetre deixar les taules i cadires a l'espai públic, fer servir les taules instal·lades per l'ajuntament més enllà dels actes o flexibilitzar els horaris. Uns establiments amb els quals també s'havia acordat que prestessin servei als centenars de taules instal·lades, què van aplegar fins a 1.600 persones en tota la tarda.

Des del consistori lamenten no haver rebut cap notificació del tancament i recorden que els actes es duen a terme seguint totes les mesures derivades de la pandèmia.

DEMANEN EMPATIA AL SECTOR

Una polèmica que des del consistori, diuen, arriba després de mesos de ser comprensius amb la situació d'uns restauradors als que ara demanen col·laborar per fer les millors festes possibles.

RECLAMEN OBRIOR L'INTERIOR DELS LOCALS

Uns restauradors que van anunciar la seva intenció de no prestar servei durant el primer dels grans actes programats tan sols unes hores abans. A les demandes ja conegudes de no retirar les terrasses, van afegir altres, com la prohibició de fer servir l'interior dels locals.

REBUTGEN LES MESURES CAUTELARS

Una demanda d'obertura de l'interior dels locals que ha estat admesa per l'Ajuntament aquest mateix dilluns. Només hi podran accedir però les persones que tinguin invitació per accedir a la plaça durant els actes. Una decisió que s'ha conegut el mateix dia que el jutjat contenciós administratiu ha denegat les mesures cautelars contra el tancament de les terrasses que havien demanat els restauradors