La Tarragona castellera recupera la rutina

Locals plens i moltes ganes de tornar a la feina per part dels castellers de les quatre colles de Tarragona aquest divendres. És la imatge que deixa el retorn de l'activitat castellera  a la ciutat un any i mig després del darrer assaig, el 13 de març del 2020.

El retorn tarragoní, a diferència del de la resta del món casteller, està marcat pels tests d'antígens que estableix el protocol específic per a la diada d'aquest 23 de setembre, elaborat conjuntament amb la Xarxa Santa Tecla.

Uns tests que van passar els prop de 450 castellers que formaran part de l'estudi científic i que es tornaran a repetir abans de l'assaig d'aquest dimarts, de l'actuació de dijous i quinze dies després. En la primera tanda de proves, cap positiu a unes colles que van haver de fer un desplegament logístic important.

Unes colles que valoren molt positivament el retorn als assajos amb una quantitat de castellers que consideren insuficient, però un bon punt de partida.

Els primers assajos estan encarats a l'acció castellera del dia 23, on només podran realitzar un castell no superior al 3d7 i un pilar de 5, però ja amb la mirada posada en un final de temporada en què totes les colles intentaran tornar a les places ja d'una manera regular i amb diades complertes de tres castells i un pilar.