Tarragona, l'única demarcació on van baixar les víctimes mortals a les carreteres al 2017

Tarragona és l’única demarcació catalana on durant l’any passat es va reduir el nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit. Van ser, en concret, 29 persones les que van morir a la carretera. A tot Catalunya en van ser 169, mentre que l’any 2016 en van ser 154.

Aquest accident mortal, que va passar a l’agost a Salou, és el més greu de la història del municipi. Hi van perdre la vida 5 persones, quan van xocar un tot terreny i un autobús. Tot i la gravetat d’aquest accident, durant el 2017 la sinistralitat viària s’ha reduït a la demarcació. L’any passat van perdre la vida a les carreteres tarragonines 29 persones, una xifra molt inferior a la del 2016, quan en van ser 44, 13 d’elles van morir en l’accident de Freginals. A més de les víctimes, també s’han reduït el nombre d’accidents mortals i de ferits greus.

L’evolució de la sinistralitat viària a Tarragona ha anat a la baixa. Una tendència que es veu millor si es comparen les xifres amb les de l’any 2010, ja que des d’aquell any i fins ara el nombre de víctimes mortals s’ha reduït a la meitat. S’ha passat de 58 a 29 persones que van perdre la vida en accident de trànsit. Per demarcacions, Tarragona és l’única on han baixat les víctimes mortals respecte el 2016, mentre que a Barcelona i Lleida han pujati a Girona s’han mantingut. En total l’any passat van morir en accidents de trànsit 169 persones a tot Catalunya, davant de les 154 de l’any anterior. Destaca l’elevada sinistralitat de motoristes, amb 46 víctimes mortals.