Tarragona aposta pel seu protocol casteller per Santa Tecla

La Plaça de la Font veurà castells el dia 23 de setembre (13 hores), però no ho farà aplicant, de moment, el protocol aprovat pel PROCICAT aquest dimarts. Ajuntament i colles castelleres han decidit mantenir el protocol que van presentar el passat dissabte conjuntament amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

Des del consistori tarragoní creuen que la seva proposta de protocol ha servit al PROCICAT de base per elaborar el text general per a tot el món casteller.

És per això  i perquè l'acció castellera del dia de Santa Tecla vagi més enllà de l'acte en si mateixque el consistori tarragoní ha apostat per mantenir l'acte programat.

TESTOS D'ANTÍGNES PER A TOTS ELS CASTELLERS

Per tant, les colles efectuaran el proper dijous un castell no superior al 3d7 i un pilar de 5 cadascuna. Ho faran amb uns 140 castellers que passaran fins a quatre testos d'antígens tant en els assajos previs com el mateix dia i quinze dies després. Això farà que des de la Xarxa Santa Tecla es pugui efectuar un estudi que, creu, pot afavorir el retorn total del món casteller.

LES COLLES AVALEN LA MESURA

Des de les colles tarragonines valoren positivament la posició del consistori de mantenir el protocol pactat i destaquen la importància que aquest pot tenir en escenaris d'empitjorament de la pandèmia.

OBERT AL PÚBLIC

Una acció castellera que, a  diferència de Sant Magí, sí podrà tenir públic. Les entrades es podran reservar de manera telemàtica en els propers dies.