Els castells de Santa Tecla, pendents del PROCICAT

Tal com es va dur a terme a Valls durant el mes de juny, el protocol que ha presentat l'Ajuntament de Tarragona per a la seva aprovació per part del PROCICAT preveu fins a quatre cribratges dels castellers participants en la diada de Santa Tecla del proper dia 23. Dos abans dels assajos, que es durien a terme els propers dies 17 i 21, un abans de l'actuació del dia 23 i un altre quinze dies després.

La principal novetat és que si a Valls van poder participar 50 castellers per colla per alçar un únic pilar de 5, Tarragona vol donar un pas més i poder comptar entre 120 i 140 castellers per colla i alçar, a més d'un pilar de 5, un castell que no superi el 3d7.

Per coordinar tot aquest protocol, en el qual participarien uns 500 castellers, es compta amb l'experiència de la Unitat de Medicina Esportiva de la Xarxa Santa Tecla, que porta anys treballant amb el món casteller tant en les diades tarragonines com en el Concurs de Castells. Creuen que el fet de comptar amb casteller totalment vacunats pot marcar la diferència respecte d'altres protocols.

PROVA PARAL·LELA

L'altra gran novetat de l'estudi tarragoní és la comparativa que es vol establir entre el risc de contagi en l'activitat castellera i la vida quotidiana. És per això que els testos del dia 23 i de quinze dies després es faran de forma paral·lela a un altre grup de 500 persones que no participin de l'activitat per tal d'establir una comparativa real de risc de contagi.

Ara totes les parts implicades estan a l'espera de la resolució del PROCICAT, que pot arribar en les properes hores.