Santa Tecla podria tenir castells de 7

El dia de Santa Tecla podria significar la reactivació del món casteller. L'Ajuntament de Tarragona, les quatre colles de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla han dissenyat durant les últimes setmanes un protocol que s'activaria el dia 23.

El text preveu que cada colla pugui aixecar un pilar i un castell, marcant com a construcció màxima el 3de7. Cada colla farà una crida de 120 a 140 castellers que hauran de complir amb la pauta completa de vacunació i que realitzaran dos únics assajos els dies 17 i 21. Tot plegat està pendent de l'aprovació definitiva del PROCICAT, que hauria d'arribar durant aquesta setmana.

Santa tecla1

Amb l'objectiu de poder valorar l'impacte real, el protocol també estableix que un equip mèdic de la Xarxa Santa Tecla dugui a terme un seguiment i un recull exhaustiu de les dades dels participants.

És per això que tots els castellers se sotmetran a quatre tests d'antígens: un abans dels assajos, un altre el mateix dia 23 abans de l'actuació i un 15 dies després. Pel que fa a possibles positius que puguin sorgir dins de les colles, es preveu que els integrants contagiats segueixin les pautes de quarantena marcades per Salut.

Des de l'Ajuntament es vol subratllar la predisposició i la feina realitzada per part de les quatre colles locals i la Xarxa Santa Tecla. D'altra banda, si s'acaba donant el vistiplau al document, s'espera que sigui clau per a la reactivació de totes les colles catalanes.