El Seguici petit també tindrà els set pecats capitals

La cobla mitja lluna entona els primers acords de la peça musical que acompanya el Ball dels 7 Pecats Capitals de Tarragona. L’assaja al local de l’Esbart Dansaire de Tarragona, però no ho fa pensant en la representació que des de l’any 2003 forma part del seguici festiu de la ciutat i a la qual normalment acompanya aquesta cobla. Els dansaires que executaran el ball seran infants. Coincidint amb el quinzè aniversari de la recuperació d’aquest ball festiu, l’Esbart Dansaire de Tarragona n’impulsa la rèplica per a infants, de 6 a 12 anys, amb la voluntat d’incorporar el ball al seguici petit i seguir apropant la cultura popular als més petits.

Els Set Pecats Capitals es tracta d’un ball al·legòric format per catorze persones, set virtuts i set pecats.

La voluntat de l’Esbart Dansaire és la d’aconseguir una rèplica el més exacte possible. En aquest sentit, Àngels Cantó s’encarrega d’adaptar les màscares característiques a la mida dels més petits, però també s’han de tenir en compte els altres elements, com fuets o pals que utilitzen els balladors, i especialment, s’ha de tenir cura del vestuari.

Ara tot just fa tres setmanes que els catorze integrants del nou ball que s’incorporarà al seguici petit de Santa Tecla han iniciat els assajos per poder estrenar la dansa al·legòrica en el marc de les Festes de Santa Tecla d’enguany.