L'abstenció de Ciutadans permet l'aprovació del pressupost de Tarragona per al 2018

 

L’Ajuntament de Tarragona ja té pressupost per l’any que ve. L’abstenció de Ciutadans ha permès a l’equip de govern tirar endavant els comptes. La resta de grups hi han votat en contra, consideren que són uns pressupostos continuistes i els titllen d’irreals perquè moltes de les inversions previstes depenen d’uns ingressos que no estan assegurats. Per la seva banda l’equip de govern els ha defensat argumentant que milloren la situació econòmica del consistori i s’augmenta la despesa social.

166 milions d’euros, aquesta és la xifra del pressupost de l’Ajuntament de Tarragona per l’any 2018. Uns números que només han rebut el vot a favor de l’equip de govern del PSC i el PP però que s’han pogut aprovar gràcies a l’abstenció de la regidora no adscrita, Beatriz Pérez i també de Ciutadans, que tot i considerar que aquests no són els números que ells presentarien, creuen que és una responsabilitat facilitar l’aprovació, perquè diuen que una pròrroga del pressupost seria un desastre per una ciutat com Tarragona.
Tota la oposició ha criticat que més del 80% de les inversions previstes depenguin d’ingressos que han de venir de venta de patrimoni, i per tant no hi hagi els diners assegurats. Creuen que són uns números continuistes i que tot i tenir un petit augment en serveis socials consideren que no és suficient. També han criticat la mala gestió dels últims governs que diuen han deixat una ciutat hipotecada i amb poc marge de maniobra.
Per la seva banda l’equip de govern ha defensat la seva gestió i aquests comptes, argumentant que el deute de Tarragona s’ha reduït en els últims anys i no s’ha deixat de prioritzar mai les necessitats socials.
Amb aquests números el consistori incrementarà les partides destinades a serveis socials, cultura, ensenyament i turisme i com a principal inversió destaca la urbanització del PP10, al costat de l’Anella Mediterrània i on hi ha d’anar l’Ikea.