El nou local dels Xiquets s'endarrereix

Les obres de construcció del nou local dels Xiquets de Tarragona a la Part Alta de la ciutat no començaran fins, si tot va bé, finals de l’any vinent.

Els matalassers estaven a l'espera de l'aprovació de les noves normes urbanístiques que han de substituir el POUM suspès per començar a redactar el projecte constructiu, però ara s'han trobat amb un tràmit nou.

PLA ESPECIAL URBANÍSTIC

Des de l'àrea de Territori de l'Ajuntament els van informar aquest passat dilluns que un cop aprovades les normes, que han de permetre el canvi d'usos del solar, ara caldrà tramitar un Pla Específic per un espai que conté en la seva part posterior un mur d'època romana que s'ha de preservar. Un pas imprescindible per a tirar endavant el projecte constructiu que tindrà un termini de redacció d'entre sis mesos i un any, el que farà que la intenció dels matalassers d'estrenar el nou local la temporada 2023 quedi gairebé descartada.

Per tot això els Xiquets demanen celeritat en aquesta tramitació a un consistori que ha declinat fer declaracions al voltant de la qüestió.

L'AJUNTAMENT REAFIRMA EL COMPROMÍS ECONÒMIC

Una reunió, la de dilluns passat, que també va servir per a reafirmar la intenció del consistori de finançar una tercera part de les obres, que s'estima arribin al milió d'euros. És per això que en el pressupost d'aquest 2020 ja es troba inclosa una primera partida de 200.000 euros que ha de servir per a finançar la redacció del projecte.