El Port celebra les obres del tercer fil, però aposta per la via de l'interior

El Port de Tarragona celebra que Adif ja estigui treballant en la implantació de l'ample estàndard en l'entorn de Tarragona. Les instal·lacions del Port de Tarragona ja fa anys que estan preparades per tenir connexió directa amb Europa. Es preveia que fos una realitat al voltant del 2015, però encara haurem d'esperar fins a segona meitat del 2023. Serà possible quan s'instal·li el tercer fil entre Castellbisbal i Vila-seca.

De moment, Adif està treballant en l'adequació de les vies al voltant de Tarragona, com per exemple l'enllaç amb el Port. Ja ha iniciat la instal·lació del tercer fil i la renovació de la catenària entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca.

Quan la connexió amb el centre d'Europa estigui enllestida, el transport de mercaderies a través del ferrocarril augmentarà.  Per això, des del Port també insisteixen en la necessitat de pensar ja en el trasllat del pas de les mercaderies per l'interior i no per la línia de costa.

La posada en marxa del tercer fil i el Corredor del Mediterrani coincidirà amb l'activació de la nova terminal ferroviària de la Boella al Port que multiplicarà per sis el tràfic de mercaderies amb tren. Llavors, l'autoritat portuària també disposarà de la seva pròpia terminal a Guadalajara. Per tant, tindrà connexió directa amb el centre de la península i amb el centre d'Europa.